fbpx

TOP

Aerial Yoga docent: Angela van de Burgt

De mogelijkheden zijn eindeloos, voor elk level is er wel een optie. Het kan heel speels zijn en ook enorme ontspanning geven. Die ruimte vind ik als docent geweldig.

 

Waar geef je les: in Sneek en Leeuwarden

Vertel kort iets over jezelf: Ik ben 5 jaar geleden voor de liefde naar Friesland verhuisd. In diezelfde periode ben ik begonnen met mijn eerste 200hr YTT omdat het yoga aanbod erg beperkt was in Friesland op dat moment. Als adhd’er is yoga voor mij essentieel om rust in mijn hoofd te krijgen. Dit deel ik graag met mijn leerlingen. Naast het lesgeven ben ik stewardess en heb ik mijn eigen yogakledingbedrijf Liquido Fashion. Ook heb ik een fascinatie voor fotografie, waarbij mijn oude hondje mijn meest gefotografeerde onderwerp is.

Inmiddels ben ik vele honderden uren aan opleidingen verder en specialiseer ik me steeds me meer richting Yin en myofascia. Dit geeft mij zoveel meer diepte in mijn inzicht en dus in mijn lessen.

Wanneer en hoe was je eerste kennismaking met Aerial Yoga: Bij Harriët de Bruin van Body & Mind Center in Sneek. Ik vond dit een geweldige vorm van yoga: speels en nuttig. Het kind in mij vind deze combi echt geweldig. Ook ben ik van nature niet heel flexibel en het doek geeft heel veel mogelijkheden voor fijne stretches met gebruik van de zwaartekracht.

Sinds wanneer geef je les: Uiteindelijk had ik na mijn basisopleiding totaal niet het idee dat ik klaar was om les te gaan geven. Maar na verloop van tijd ontstond de praktische noodzaak om ook de Aerial Yoga opleiding te gaan, aangezien er naast Harriët destijds niemand in Friesland Aerial Yoga kon geven. Als zij een keer verhinderd was, ging de les net door. Inmiddels geef ik ruim 4 jaar les.

Wat vind je zo leuk/mooi aan Aerial Yoga: In korte tijd zie je vaak een enorme verandering in leerlingen die beginnen met Aerial Yoga. Zodra men gewend is aan het doek als partner en zodra men zich durft over te geven aan het doek en de zwaartekracht. De mogelijkheden zijn eindeloos, voor elk level is er wel een optie. Het kan heel speels zijn en ook enorme ontspanning geven. Die ruimte vind ik als docent geweldig.

Wat is jouw specialisatie: Het speelse trok me in eerste instantie naar Aerial Yoga, samen met de mogelijkheden om heerlijk te rekken en strekken. Nog steeds geniet ik enorm van de mogelijkheid om wat uitdagende houdingen of flows in mijn actieve lessen te verwerken. Als adhd’er had ik het nooit van mezelf verwacht, maar uiteindelijk trek ik steeds meer richting de Aerial Restore & Recharge en Aerial Yin specialisaties. Wanneer ik van een leerling met pijnlijke reuma te horen krijg dat ze tijdens mijn les voor het eerst in tijden even geen pijn heeft ervaren, is dat zo ontzettend dankbaar! En vooral in de huidige tijd is er zoveel behoefte aan ontspanning en opladen, dat het geweldig is om dat te kunnen faciliteren.

Wat is jouw favoriete houding in het doek en waarom: Anahatasana (melting heart) in Aerial Restorative/Yin. Door de ondersteuning van het doek komt er veel minder druk op de knieën en kun je je makkelijker ontspannen. De strekking komt heel makkelijk in de bovenrug en tussen de schouderbladen in plaats van de onderrug. Daarnaast zorgt de druk van het doek in de heupen voor een release van de hipflexors. Als docent neem ik ook meestal even de tijd om wat drukpuntmassage op de voetzolen te geven.

Met het doek hoog vind ik de liggende achteroverbuiging heerlijk en natuurlijk de monkeyhang. De ontspanning in de rug op de zwaartekracht en alle voordelen van een inversie zonder druk op hoofd of schouders.


Wil je een les volgen bij Angela?
Angela geeft les in Sneek bij het Body & Mind Center en in Leeuwarden bij Club Yoga

Geïnspireerd geraakt?
Wil jij zelf ook Aerial Yoga lessen gaan geven? Wij verzorgen een vijfdaagse Teacher Training, waarin je jouw mogelijkheden als (yoga-) docent kunt uitbreiden.
Hoe word ik Aerial Yoga Docent?
Heb jij al ervaring als Aerial Yoga docent en wil jij ook Aerial Yin gaan aanbieden? Angela geeft op 3 & 4 november de Aerial Yin module.
Meer weten over deze module?
Volg de module Aerial Yin