fbpx

TOP

Aerial Yoga Docent: Heidi Wittevrongel

Het doek geeft mij vertrouwen in mezelf en in mijn kracht. Leerlingen hebben ook dat gevoel dat Aerial Yoga je zelfvertrouwen een boost geeft.

Waar geef je les:
Ik organiseer Aerial yogalessen onder de naam Antwerp Aerial
in Zaal Van Trier in Antwerpen. Ik geef ook Aerial Yoga in De Yogastudio in Brasschaat.
Daarnaast geef ik ook nog hatha en vinyasa yoga in verschillende studio’s en fitnesscentra, privélessen en bij bedrijven.

Vertel kort iets over jezelf:
Mijn eerste passie was dans. Ik heb een dansopleiding genoten aan de University of New Mexico in de VS. Ik volgde er lessen moderne dans, flamenco en Afrikaanse dans. Dertig jaar lang heb ik dansles gevolgd, les gegeven en choreografieën gemaakt, voornamelijk bij Dansstudio Kriskin in Turnhout. In 2014 heb ik tijdens de dansles – bij een simpele pirouette – de kruisband en de meniscus gescheurd in mijn rechterknie. Tijdens de revalidatie na twee operaties ontdekte ik mijn tweede passie: yoga. Om mij helemaal onder te dompelen in de yogafilosofie schreef ik me in voor een yoga teacher training met Manoj en Sanjeev Bhanot van Yogalife. Sindsdien deel ik mijn liefde voor yoga in lessen hatha, vinyasa, yin en aerial yoga.

Wanneer en hoe was je eerste kennismaking met Aerial Yoga:
Mijn allereerste keer aerial yoga was in 2015 in New York bij Sacred Sounds in Greenwich Village. Ik was het online tegengekomen en wou het een keer uitproberen. Zalig! De eerste keer was het bij momenten best eng, maar wanneer je de angst loslaat voel je meteen de weldaad van de inversies en het zweven. Terug in België ging ik online regelmatig op zoek naar Aerial Yoga in de buurt. Omdat ik geen Aerial yogalessen in het Antwerpse vond, heb ik dan maar de opleiding van Aerial Yoga Nederland gevolgd en zelf lessen opgestart.

Sinds wanneer geef je les:
Sinds januari 2018 deel ik mijn liefde voor Aerial Yoga wekelijks op maandag- en woensdagavond. Eén keer per maand organiseer ik ook een workshop op zondag. En sinds kort geef ik ook aerial yoga in De Yogastudio in Brasschaat.

Wat vind je zo leuk/mooi aan Aerial Yoga:
Aerial yoga verenigt voor mij dans en yoga; het geeft me de flow, vrijheid en het speelse van dans in combinatie met de verbinding van lichaam, ademhaling en geest van yoga.

Ik ben een bangerik, tijdens de turnles vroeger vermeed ik oefeningen als flikflak of salto. Zo eng. Maar die angst voel ik niet tijdens Aerial Yoga. Het doek geeft mij vertrouwen in mezelf en in mijn kracht. Leerlingen hebben ook dat gevoel dat Aerial Yoga je zelfvertrouwen een boost geeft.

Wat is jouw specialisatie:
Aerial Yoga is nog nieuw in Antwerpen, mijn lessen zijn dan ook gericht op beginners. Ik neem de tijd om de yogi’s vertrouwd te maken met de inversies. In Aerial Yoga maak je zeer snel vorderingen – een tweede en derde les gaat het allemaal al veel vlotter dan die eerste keer – en daardoor lukt het de leerlingen vrij snel om te ontspannen en te genieten van de inversies.

Ik kijk ook uit naar de opleiding restorative aerial yoga.

Wat is jouw favoriete houding in het doek en waarom:
De manta ray vind ik een fijne houding, maar mijn favorieten zijn misschien wel de basishoudingen in Aerial Yoga: het uitstrekken in de shoulder wrap, down dog met de hielen bij het zitvlak en de monkey pose (inverted supta baddha konasana). Heb ik maar 5 minuten de tijd om in mijn doek te hangen dan zijn dat de houdingen die ik kies om me energie en focus te geven.

Wil je nog iets toevoegen:
Aerial Yoga maakt me blij 😀


Foto: yogasauvage / Frederic Van Hecke

 

Wil je een les volgen bij Heidi?
Heidi organiseert Aerial yogalessen onder de naam Antwerp Aerial
in Zaal Van Trier in Antwerpen.

Geïnspireerd geraakt?
Wil jij zelf ook Aerial Yoga lessen gaan geven? Wij verzorgen een vijfdaagse Teacher Training, waarin je jouw mogelijkheden als (yoga-) docent kunt uitbreiden.
Hoe word ik Aerial Yoga Docent?