fbpx

TOP

Aerial Yoga docent: Lies Schuring

 

Yoga kan heel serieus zijn, bijna streng, Aerial Yoga geeft letterlijk lucht aan yoga.

 

Naam:
Lies Schuring

Waar geef je les:
Ik geef 2 aerial lessen bij Yogadreams in Zaandam.
Dat zijn relaxing aerial lessen, het doek hangt dan in de lage stand.
Mijn collega Candy geeft de “gewone” aerial les.
In deze studio geef ik ook stress relief lessen, zwangerschapslessen en barre yoga.
Ook geef ik op een middelbare school yogalessen.

Vertel kort iets over jezelf:
Van jongs af aan heb ik altijd gedanst, na de Dansacademie in Arnhem heb ik tot mijn 32ste gedanst in moderne dans en theatergroepen. Hierna ben ik een tijdje zwervende geweest in het theater, wist niet zo goed wat ik wilde.

Op mijn 36ste, de kinderen waren 1 en 3 jaar oud ben ik met yogalessen begonnen in Zaandam bij Rita van der Wulp (toen al 72 jaar), zij gaf al 30 jaar yoga en was een hele goeie juf, zo wilde ik wel oud worden.

Daarnaast gaf ik inmiddels weer danslessen op lagere en middelbare scholen en ontwikkelde kunstprojecten voor deze doelgroep met collega’s. In 2011 heb ik mijn 3 jarige Yoga Opleiding bij Teresa Caldes afgerond en sindsdien geef ik les.

Wanneer en hoe was je eerste kennismaking met Aerial Yoga:
Janneke heb ik bij Teresa ontmoet, we hebben tegelijkertijd de opleiding gedaan en hebben allebei een dansverleden, dat schept een band. In 2013 heb ik een les van haar gevolgd met het hele Yogadreams team en vond het meteen superleuk, het heeft nog 1,5 jaar geduurd voordat ik de opleiding afrondde.

Sinds wanneer geef je les:
Ik ben meteen begonnen met lesgeven

Wat vind je zo leuk/mooi aan Aerial Yoga:
Het speelse, het vrolijke, het vrije gevoel los van de grond, het kunnen schuilen en ontspannen.
Yoga kan heel serieus zijn, bijna streng, aerial yoga geeft letterlijk lucht aan yoga.

Wat is jouw specialisatie:
Dat zijn altijd moment opnames, je groeit steeds verder in yoga.
Momenteel experimenteer ik met kussens in de doeken, tijdens de zwangerschapsles merkte ik dat de lage stand te laag is voor de dames om te gaan zitten, door een kussen in het doek te leggen is het goed te doen. Je kunt de doeken ook wat hoger hangen maar dan moet je je les aanpassen.
Verder vind ik het begeleiden van mensen met klachten heel fijn om te doen, Aerial is echt geweldig voor deze doelgroep.

Wat is jouw favoriete houding in het doek en waarom:
Savasana en just sitting

Wil je nog iets toevoegen:
Ik ben Janneke heel dankbaar voor het neerzetten van Aerial Yoga Nederland, ze heeft inmiddels een heel goed team om zich heen verzameld en dat is te gek om te zien.


Wil je een les volgen bij Lies?
Kijk op het rooster wanneer zij les geeft.

Geïnspireerd geraakt?
Wil jij zelf ook Aerial Yoga lessen gaan geven? Wij verzorgen een vijfdaagse Teacher Training, waarin je jouw mogelijkheden als (yoga-) docent kunt uitbreiden.
Hoe word ik Aerial Yoga Docent?

 

Heb jij al ervaring als Aerial Yoga docent en wil jij ook zwangerschap Aerial  Yoga gaan aanbieden? De Restore & Pregnancy bereidt jou voor op het geven van Aerial Pregnancy lessen.
Volg de module Restore & Pregnancy