fbpx

TOP

Aerial Yoga Docent: Nicolien de Graaff

Spelen, vliegen, plezier hebben en tegelijkertijd goed bezig zijn voor je lijf! Top combinatie.

Waar geef je les:
Ik geef les bij YogaToday in Weesp.

Vertel kort iets over jezelf:
Ik ben Nicolien de Graaff (26) en kom uit Weesp. In het dagelijks leven ben ik muziektherapeute, muziekdocente, zwemdocente, bootcamptrainer en Aerial Yoga docente (Kids). Daarnaast werk ik nog op een sportschool in Hilversum en bij YogaToday in Weesp. Bovengenoemde activiteiten doe ik voornamelijk namens mijn eigen bedrijf Ameya.

Tussen alle bedrijven door beoefening ik graag de Triathlon Sport (zwemmen, fietsen en hardlopen).

Wanneer en hoe was je eerste kennismaking met Aerial Yoga:
Sinds 2014 volg ik Yoga lessen bij YogaToday. Dit waren eerst de “normale” lessen zoals Hatha en Mindfulness. Op Facebook kwam toen een workshop voorbij voor de Aerial Yoga Backbends bij YogaToday. Heel lang getwijfeld (ook in verband met rugklachten/rugproblemen) maar toen en plots nog een plekje vrij bleek heb ik mij hier voor aangemeld. De les was super leuk en ik was gelijk verkocht. Spelen, vliegen, plezier hebben en tegelijkertijd goed bezig zijn voor je lijf! Top combinatie.

Na deze workshop ben ik de reguliere Aerial Yoga lessen gaan volgen en ben er niet meer weg gegaan.

Sinds wanneer geef je les:
In 2017 heb ik de opleiding gedaan en daarna ben ik in eerste instantie begonnen met invallen. Van daaruit ben ik begonnen met het geven van vaste lessen.

Wat vind je zo leuk/mooi aan Aerial Yoga:
De Aerial Yoga heeft een hele hoge fun factor. Je komt weer een beetje terug bij het kind in jezelf. Daarbij vind ik het ook heel mooi dat er in de Aerial Yoga zoveel persoonlijke overwinningen gedaan kunnen worden. Denk hierbij aan loslaten, vertrouwen hebben in het doek en in jezelf en ontdekken waar je allemaal toe in staat ben (fysiek en mentaal). Wanneer leerlingen verbaasd zijn over hun eigen kunnen en mogelijkheden en daar ook nog eens plezier in hebben, ben ik als docent helemaal tevreden.

Wat is jouw specialisatie:
Dat vind ik moeilijk. Als docent ben ik nog aan het ontdekken en op dit moment vind ik alles leuk! Ondersteboven, klimmen en klauteren, balans, kinderlessen…. Allemaal even leuk!

Misschien wel het toepassen van muziek in de lessen. Als muzikante neem ik regelmatig instrumenten mee in de les welke ik tijdens de eindontspanning gebruik/bespeel.

Wat is jouw favoriete houding in het doek en waarom:
Mijn favoriete houding is een ondersteboven houding: flying Sirasana (Monkey Hang).

Wil je een les volgen bij Nicolien?
Nicolien geeft les bij YogaToday in Weesp.

Geïnspireerd geraakt?
Wil jij zelf ook Aerial Yoga lessen gaan geven? Wij verzorgen een vijfdaagse Teacher Training, waarin je jouw mogelijkheden als (yoga-) docent kunt uitbreiden.
Hoe word ik Aerial Yoga Docent?