fbpx

TOP

Aerial Yoga Getest

BIKINI BOOTCAMP sport getest: Aerial Yoga
Bellesqa > Love & Life > Get fit! > BIKINI BOOTCAMP sport getest: Aerial Yoga

 

Zoals jullie weten ga ik elke week een andere nieuwe sport uitoefenen, en deze week mocht ik naar Aerial Yoga.

Ik had nog nooit van Aerial Yoga gehoord, toen Jacintha mij hierover tipte. Ze zei me dat het iets van ‘hangmat-yoga’ was. Het leek mij toen héél relaxed en grappig, maar had er alsnog geen verwachtingen van. Voordat ik naar de les ging had ik al even contact gehad met Janneke, ik vond haar vanaf het begin eigenlijk al gezellig en leuk klinken. Janneke is heel open en het lijkt wel alsof je vriendinnen met haar bent, zonder dat je haar kent, dus ik ging met een prettig gevoel naar de les toe.

Toen ik de zaal binnenkwam merkte ik al meteen dat er echt een relaxede sfeer hing en voelde me vanaf het begin op mijn gemak. En toen moesten we de doeken in… kijk hieronder het filmpje:

En wat vonden jullie ervan? Ik vond het echt heel erg leuk om te doen. Maar het was soms wel een uitdaging. Mijn balans was niet zo héél erg goed, en je moet de lerares en het doek vertrouwen. En dat is best wel lastig als je jezelf los moet laten en je dan op de kop hangt, twintig centimeter boven de grond…

Aerial Yoga betekende voor mij meer bezig zijn met mijn geest te trainen dan mijn lichaam. Iets wat ik eigenlijk belangrijker vind dan een super afgetraind lichaam. Je moet jezelf vertrouwen, een ander en het doek. Bij veel dingen moest ik nog wel even terugdenken aan het kickboksen, omdat je niet moet denken maar doen.

Aerial Yoga is een goede manier om jezelf rust te gunnen na een drukke week, even loslaten wat je de hele week heeft beziggehouden. Daarnaast word je er leniger van en je bouwt ook spierkracht op. Zoals Janneke in het filmpje ook zegt: Aerial Yoga haalt ook echt een beetje het kind in jezelf naar boven. Tijdens de les moest ik veel lachen, had ik veel momenten dat ik mezelf niet los durfde te laten en momenten dat ik helemaal zen was. Bij Aerial yoga stond ik stil bij het feit dat je wel een afgetraind lichaam kan hebben, maar gelukkig zijn belangrijker is.

Van mezelf ben ik al, volgens andere mensen dan, ‘zweverig’ maar ik weet zeker dat iedereen dit leuk vindt om te doen. Al is het maar voor één keer. Maar ik ben echt van plan dit vaker te gaan doen om even een rustmoment te pakken in mijn hectische leven.

Succes aankomende week.

X
Alexandra

Aerial Yoga getest bij Bellesqa