fbpx

TOP

In deze vorm van Aerial yoga combineren we voordelen van Yin Yoga met de mogelijkheden van het doek. In deze les houd je de houdingen langere tijd aan: 3-5 minuten per houding. In de houding probeer je zo min mogelijk spierkracht te gebruiken en maak je zoveel mogelijk gebruik van het doek en de zwaartekracht. Door te ontspannen in de houding kun je werken op de dieper liggende weefsels, het bindweefsel (fascia) en de gewrichten. Hiermee stimuleer je de doorbloeding en houd je je gewrichten soepel.

Door de houdingen langere tijd aan te houden stretch je ook je spieren en help je je lichaam om spanning en stress los te laten. Zo creëer je niet alleen ruimte in je lichaam, maar ook in je hoofd.

Daarnaast besteden we in deze les ook aandacht aan de energiebanen in het lichaam vanuit de traditionele Chinese geneeskunde. De energie die via deze meridianen door het lichaam stroomt heeft effect op onze organen, immuunsysteem en emotionele gezondheid. Door middel van de houdingen stimuleren we de doorstroming van de energie door het lichaam.