fbpx

TOP

Aerial Yoga

Een totaal nieuwe yoga ervaring.

Een doek, je lichaam en de zwaartekracht, meer heb je niet nodig voor Aerial Yoga (ook wel antigravity-yoga genoemd). Zowel voor beginners als vergevorderde yogi’s een nieuwe yoga-ervaring.
Daar waar omgekeerde houdingen als hoofdstand op de mat yoga alleen voor gevorderden uit te voeren zijn, opent het doek in Aerial Yoga vele deuren voor iedereen; de mogelijkheden zijn eindeloos!
Je nieuwe partner – het doek – ondersteunt, haalt de compressie uit de wervelkolom, spanning uit nek en schouders en zorgt voor meer bewegingsvrijheid. Het gevoel van ruimte in je lijf geeft je vleugels en laat je letterlijk zweven.

Gedragen door het doek word je lichter, ben je in staat om letterlijk en figuurlijk te zweven. Je kunt je terugtrekken in een cocon, jouw veilige plek.

Spelen met zwaartekracht

Tijdens het spelen met de zwaartekracht, bouw je met plezier aan kracht, souplesse, vertrouwen en balans en krijg je de massages van het doek er gratis bij. Met kinderlijke speelsheid, ga je jezelf nog verbazen waartoe je in staat bent. Handstand, salto achterover, je draait er je hand niet voor om.

Het spelen met de zwaartekracht zet je leven letterlijk op zijn kop. En met resultaat, want je gelukshormonen gaan stromen! Mits je klaar bent om volledig op het doek te vertrouwen en los te laten.

Aan het eind van de les ervaar je ultieme ontspanning, wegzinkend en schommelend in je eigen doek kom je helemaal tot rust.

Voordelen van Aerial Yoga

  • Ondersteboven houdingen zonder compressie op de wervelkolom werken regulerend op het zenuwstelsel
  • Je zenuwstelsel kalmeert door de druk van het doek op de heupen in sommige houdingen
  • Houding en alignment verbeteren
  • Tijdens omgekeerde houdingen gaan gelukshormonen stromen.
  • Zorgt voor meer bewegingsvrijheid

Kijk op het lesoverzicht voor wanneer deze les gegeven wordt.