fbpx

TOP

Het Aerial Yoga Nederland Team

De afgelopen jaren is Aerial Yoga Nederland flink gegroeid. We bieden teacher trainingen in Nederland & België aan en richten ons op aanvullende modules. Met het idee Samen staan we sterker, is het team de afgelopen jaren uitgebreid. Bekijk hieronder het team wat de teacher trainingen en modules voor jullie verzorgt.

Het Team:

Janneke van Amelsvoort

Oprichter/eigenaar Aerial Yoga Nederland

Vanuit een passie voor dans en kunstjes doen, kwam Janneke van Amelsvoort terecht bij de circusschool in Sao Paulo. Daar kwam ze in aanraking met luchtacrobatiek, vooral tissue. Het dansen in twee doeken op grote hoogte. Om rust te vinden in het drukke bestaan als danseres begon ze met yoga. Dat resulteerde uiteindelijk in het volgen van een Yoga opleiding in 2008. Al snel werd de combinatie tussen de doeken en yoga gemaakt, het begin van Aerial Yoga Nederland.

In de afgelopen jaren heeft Janneke bijna 200 Aerial Yoga docenten door heel Nederland opgeleid. Daarnaast heeft ze modules ontwikkeld op het gebied van Restorative, Zwangerschaps- en Kinder Aerial Yoga.

janneke
Docent

Angela van de Burgt

Aerial Yin

Op haar 15e werd ADHD geconstateerd en in plaats van medicatie suggereerde haar huisarts om yoga te gaan doen. Het zaadje was geplant en jaren later, vlak voor haar verhuizing naar Friesland is zij begonnen met haar eerste Vinyasa yoga teacher training. Al snel volgde de Aerial Fundamentals opleiding en Yin Yoga. Inmiddels is zij naast alle ervaring in Aerial Yoga ook 500u RYT Vinyasa yoga en 200u RYT Yin Yoga docent. Angela geeft wekelijks les in studios in Sneek en Leeuwarden, naast haar Aerial Yin lessen in Landsmeer. Zij houdt ervan zich te verdiepen in anatomie en heeft samen met Janneke de Aerial Yin module ontwikkeld, die zij dan ook verzorgt in onze studio in Landsmeer.

Meer weten over Angela? Lees haar blog over haar eerste kennismaking met Aerial yoga

Lies Schuring

Aerial Zwangerschapsmodule

Yoga stond al tijden op haar verlanglijstje en in 1997 was het eindelijk zover: Lies begon met zwangerschapsyoga. Ze kreeg de smaak te pakken en begon 10 jaar later met een 3- jarige opleiding bij Teresa Caldes in Amsterdam waar ze Janneke van Amelsvoort leerde kennen. Na het voltooien van de yoga-opleiding bij Teresa leidde Janneke haar op in de Aerial Yoga. 

Lies houdt ervan zich te verdiepen in diverse doelgroepen en yogavormen, zo geeft ze les aan pubers, zwangeren, mensen met lichamelijke problemen en ziet in Aerial yoga een toegevoegde waarde voor deze groepen. 

Lies is als docent betrokken bij de Basisopleiding en de Yin-opleiding van Yogadreams in Zaandam en Budel en geeft de Aerial Zwangerschapsmodule in Landsmeer, die zij samen met Janneke heeft opgezet en ontwikkeld.

Lees de blog van Lies wat zij het mooste vindt aan Aerial Yoga
lies2
paola

Paola

Kinder Aerial Yoga

Jaren geleden kwam Paola in contact met yoga dit voelde zo fijn dat zij dit wilde delen met iedereen om haar heen. Zij was toen de tijd al jaren werkzaam op peuterspeelzalen en in het speciaal onderwijs. Het was dan ook een logisch vervolg dat Paola in 2012 een kinderyoga opleiding ging volgen en kinderyoga is gaan geven op scholen en peuterspeelzalen. 

Daarna is zij verschillende yoga opleidingen gaan volgen waaronder Hatha yoga, verschillende Aerial yoga modules en Restorative yoga. De afgelopen jaren geeft zij met veel plezier yogalessen in haar yogastudio en verzorgt zij de Kinder Aerial yoga module. “Mijn motto is om iedereen zoveel mogelijk plezier en ontspanning te laten beleven aan yoga. Hoop je te zien op de yoga mat. Het licht in mij groet het licht in jou.”

Lees de blog van Paola over haar specialisatie met Kinder Aerial Yoga