Aerial Stress Release Programma (6-weken)

The Feelgood Road to Wellbeing

 

Een reis naar Embodiment; een dieper weten vanuit het lijf. Want daar ligt namelijk veel informatie verborgen die inzicht geeft en toegang tot verandering van processen die een negatieve impact hebben op ons welzijn.

 

In de Aerial Therapie modules draait het om het vergroten van psychologische en wetenschappelijk kennis over en beleving van het samenspel tussen lichaam en geest om het welbevinden bij jezelf of cliënten te vergroten.

 

STRESS

“DRUK, DRUK, DRUK” EN DAN GAAT HET MIS….

Waarschijnlijk herken je dit maar al te goed. Je hebt het druk, de stress neemt toe, je hebt geen idee hoe je het allemaal voor elkaar moet krijgen; je vecht tegen je vermoeidheid, je negatieve gedachten en denkt dat je het allemaal nog wel redt als je net ietsjes harder werkt, nog even volhoudt tot die ene vakantie, tot die deadline voorbij is, of tot die rustige periode eindelijk aan zal breken. Je staat op scherp. Intussen nemen je irritatie, ontevredenheid met je werk en je twijfel toe en lijk je je nooit meer echt te kunnen ontspannen. Totdat je plots nergens meer energie voor hebt, je niet meer helder kunt denken en je lijf niet meer meewerkt. Hoe graag je ook zou willen; je kán niet meer. Alsof de stekker er ineens uitgetrokken is; je bent op.

Burn-out, stress en overspannenheid hebben een diepe impact op je leven en de weg terug is niet altijd even simpel. Het wordt steeds duidelijker dat lichaam, emoties en denkprocessen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en het is dus essentieel dat alle gebieden worden betrokken bij het leren omgaan met stress.

 

Voor wie is deze cursus?

Deze is toegankelijk voor iedereen, met en zonder aerial yoga ervaring. Vooral voor mensen met stress/ gezondheidsklachten, maar ook voor yogadocenten, coaches of (bewegings)therapeut en die zich verder willen ontwikkelen. Zo kom je meer te weten waarom jouw yogales vol ligt met mensen die overprikkeld zijn en stress gerelateerde klachten hebben en daardoor hun te laten ontspannen om het lichaam te herstellen. 

 

Wat leer je?

Aerial Yoga Stress Release is een 4-weekse reis naar Embodiment; een dieper weten vanuit het lijf. Want daar ligt namelijk veel informatie verborgen die inzicht geeft en toegang tot verandering van processen.

Met behulp van Aerial Yoga oefeningen ga je ervaren hoe je je lichaam weer terug kan laten keren naar een staat van rust en kalmte. Ook krijg je informatie over wat stress doet met je psyche, hoe je stress bij jezelf kan herkennen en hoe je er mee om kan gaan. Aan de hand van psychologische kennis en de wetenschappelijk aangetoonde bijdrage van yoga in reductie van stressklachten, krijg je geleidelijk steeds meer grip op je eigen lichamelijk en emotioneel welbevinden. Je merkt dat het Aerial doek je helpt op een dieper niveau te ontspannen en je tegelijkertijd helpt weer op te laden. Aerial Yoga Stress Release is de ideale manier om naar je lichaam te leren luisteren en af te stemmen, zodat je weer in balans komt en leert herkennen wat je nodig hebt om in balans te blijven.

 • Inzicht en theorie in wat stress doet
 • Stress herkennen bij jezelf
 • Oefeningen met en zonder Aerial Yoga doek (hoe je stress reguliert)
 • Grip krijgen op je eigen lichamelijk en emotioneel welbevinden

 

Het is een 4-weekse cursus met 6x bijeenkomsten van 3,5 uur

Inhoud van de Aerial Stress Release cursus: 

 • Wat is stress?
 • Effect van Stress
 • Bewustwording van stress; gedachten, emoties, lichaam
 • Emotie-regulatie
 • Verschillende systemen herkennen
 • Interne Criticus
 • Patronen
 • Draagkracht vs Draaglast
 • Bijpassende Aerial Asana’s 

 

Wat haal je eruit?

Na het afronden van de Aerial Yoga Stress Release cursus kun je lesgeven met de technieken en de vaardigheden gebruiken ten bate van je therapie cliënten.

Je ontvangt na het succesvol afronden van deze opleiding het certificaat Aerial Yoga Stress Release cursus.

 

Over de docenten:

Aerial Yoga Stress Release is een programma waarin je met een kundig team bestaande uit een yoga docent Janneke van Amelsvoort en psycholoog, met jarenlange ervaring in lesgeven, inzicht krijgt in hoe stress bij jou ontstaat, wat het met je doet en hoe het doek je kan helpen bij het vinden van jouw persoonlijke balans.

 

Details:

Deze opleiding wordt gegeven in het Nederlands.

Data: 20 & 27 mei, 10 & 24 juni, 1 & 8 juli

Locatie: Yoga Dreams, Zaandam

Tijden: 10.00 – 13.30uur

Investering: €650,- (incl. materialen)

 

Schrijf je HIER in bij Yoga Dreams!

Geef een reactie